Cele mai recente achizitii de carte pe mocheta din dormitor
Cele mai recente achizitii de carte

Cartile ascund minuni printre cuvinte si sunt antrenament pentru minte

Cand am mers prima data la scoala citisem deja fabulele lui Lev Tolstoi. Asta se intampla cand ai cinci surori mai mari decat tine!!! 🙂 In clasa a sasea am citit prima data Enigma Otiliei si pana am terminat liceul am mai citit-o de trei ori. Am plans cand am citit Fratii Jderi si Maitrey mi s-a parut o poveste de dragoste foarte frumoasa. In timp am rumegat mormane de carti. Tot ce am avut  de citit in liceu, ce mi-a trecut prin mana, recomandari, cele mai vandute din topuri samd au trecut prin mine regizand mereu alte filme, din alte scenarii. Cartile te pot imbogati si dezvolta la fel de mult ca si calatoriile. Cel putin in cazul meu e valabil! Iar cand esti mic o carte deschide portile faurite de limitele realitatii cunoscute si ajungi in lumi noi unde explorezi in voie. Dintr-o data nu mai esti ingust! Antrenamentul asta al mintii dureaza o viata si scrie continuu emotii in caruselul imaginatiei. Acolo unde nu poti ajunge fizic, poti oricand sa ajungi cu gandul! Doar sa stie sa te poarte…

Nu stiu cum e la voi, insa la mine cartea a batut intotdeauna filmul. De la Pe aripile Vantului la Jocurile foamei, de la Hotul de carti la Jane Eyre, Codul lui Da Vinci sau Inainte sa te cunosc, lista poate continua mult si bine, personajele imaginate de mine au jucat rolurile mai bine decat celebritatile de la Hollywood! 😱Exemple sunt nenumarate; astept sa-mi spuneti la voi cum este: ce ati citit sau ce ati vazut?

Si da, am citit si Fifty Shades si as alege-o intotdeauna in locul unei carti ca Luni de fiere spre exemplu. Pentru cine stie despre ce vorbesc ambele abordeaza niste teme despre care nu pot sa imi exprim parerea daca sunt sau nu normale fiindca si normalul este o reprezentare personala. Este doar alegerea mea!

Sunt o visatoare si imi plac cartile! Au fost unele care m-au rupt in bucati, m-au stors de lacrimi sau la care am ras cu hohote! Si unele care m-au dezamagit cand le-am tras cortina ultimei pagini. Oscar si Tanti Roz de exemplu este o carte pe care am citit-o in doua ore si am plans patru. 😢Si ma pregatesc sa vad piesa la teatru.

Sa citim, deci! Si astept sa-mi spuneti care este cartea care v-a impresionat cel mai mult sau filmul, dupa caz.💙

Gasiti aici un articol cu filme care m-au impresionat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.