Cum și pentru cine băgăm mâna în buzunarul nostru?

Această responsabilitate socială este o haină pe care o îmbracă mulți oameni, dar ca și în modă, unora s-ar putea să nu le vină bine. Pe lângă educație mai trebuie să fie și o motivație intrinsecă de a face bine.

0
249

În situații de criză este foarte ușor să te joci cu emoțiile oamenilor, să manipulezi și să îndrepți atenția către anumite direcții. Și se aplică pe multe planuri, însă eu astăzi o să scriu despre cui donăm banii noștri și de ce.

În primul rând,  responsabilitatea socială ține foarte mult de educație. Și când zic acest lucru mă gândesc la educație civică susținută de când suntem copii, iar multe generații la rând au fost private de acest lucru. Ca să nu mai zic de mentalitatea aia în care nu trebuie să spui maică ce ai pentru că nu e bine, naști invidii sau mai știu eu ce.

Această responsabilitate socială este o haină pe care o îmbracă mulți oameni, dar ca și în modă, unora s-ar putea să nu le vină bine. Pe lângă educație mai trebuie să fie și o motivație intrinsecă de a face bine. Că nimic nu este gratis  știm cu toții, dar să ajuți poate te face seara pur și simplu să culci capul pe pernă liniștit și împăcat. Și ăsta este un return of investment! Și cum nu purtăm aceleași haine în fiecare zi, așa și ajutorul poate fi de multe feluri: voluntariat, donații în bani sau produse, participare la evenimente, barter, strângere de fonduri, licitații etc.

Odată cu această criză provocată de coronavirus, avalanșa de cauze și informații a bulversat feed-ul orcărui om care a intrat pe social media. Și atunci? Cum găsim informația aia valoroasă și credibilă care merită atenția și banii noștri?

Eu o să va scriu despre 5 dintre ele pentru care eu personal am donat bani și apoi o să va scriu și 5 opțiuni de a face bine fără să va coste nimic. Decât bun simț și respect!✊

În primul rând eu țin la banii mei, dar țin și la țara asta și, ca să împac și capra și varza, vreau să știu ce se face cu banii mei acum în criză, dar mai ales pe Viitor. Trecutul este o carte de vizită care garantează prin experiență, proiecte și know-how. Vreau să plec la drum cu organizații care construiesc o lume mai bună pentru copiii mei.

Eu am donat așa:

Dăruiește Viață nu are nevoie de nicio prezentare, iar acum construiește un spital modular în curtea spitalului Elias. Poți dona printr-un simplu SMS la 8826, cu cardul sau în cont bancar. De ce spital modular, pentru cine și ce se întâmplă după COVID-19 cu el, toate sunt întrebări cu răspuns. Găsiți aici link și informații! #împreună

Asociația Zi de Bine cu inițiativa #scutpentruspitale; 40 de spitale din toată țara au primit aparatură medicală și echipamente de protecție. Puteți dona tot printr-un SMS la 8862, cu produse,prin Paypal sau direct în cont.

Ștefan Mandachi este românul care reprezintă Moldova prin propria persoană și a reușit să facă ce mulți doar visează. Și-a donat hotelul pentru cazarea cadrelor medicale din Suceava, cât și restaurantele Spartan, care fac mâncare tot pentru oamenii din prima linie. Poți cumpăra centimetri din celebra lui autostrada pe https://1cm.ro să ajuți Suceava, zona roșie în această criză. #sîeu

SOS Satele Copiilor – poate nu sunt cei mai expuși în fața acestei pandemii, însă resursele pentru a-i ajuta în acest context dramatic au fost afectate grav și au nevoie urgentă de sprijin pentru cei 700 de copii din sate. O puteți face în contul lor aici sau chiar prin Revolut.

Și pentru că vorbesc în calitate de om care vine din cel mai afectat domeniu, Turism sau HORECA, un lucru pe care puteți să îl faceți este să cumpărați servicii în avans. Gândiți-vă la tot ce v-ar pofti sufletul să faceți când veți ieși din casă și luați-va un voucher. Niciun business care în acest moment este blocat nu va refuza această oportunitate. Spa, cafea, club, narghilea, vacanță, masaj, toate se pot achiziționa acum prin platforme specializate sau direct la restaurant, agenție, hotel. Eu mi-am luat un voucher la o cafenea să mă pot întâlni cu prietenii și să ne îmbrățișăm cum se cuvine!

Cel mai important este să căutați informația, să o verificați și să alegeți după sufletul vostru! De-a lungul timpului am fost parte din foarte multe proiecte, cu foarte multe organizații și cam știu despre ce vorbesc.

Și dacă nu zburdă cash-ul în buzunare și viitorul pare incert, dar vrei să te implici și să simți că faci parte din ceva care contribuie la binele colectiv, iată propunerile mele:

  1. Donează Sânge: era important și înainte, acum este atât de necesar că nu pot cuvintele să exprime nevoia!
  2. Poartă masca!
  3. Respectă deciziile autorităților și ține distanța socială mai ales față de persoanele peste 65 de ani din familia ta!
  4. Fă voluntariat: toate asociațiile au nevoie de oameni acum. Dacă nu vrei să te expui, ajută bătrânii din vecinătatea blocului.
  5. Distribuie informații din surse oficiale sau măcar verificate!

Dați-i bice și îmbogățiți-va viața! Face bine la sănătate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.