Pentru mine vârsta este doar un număr. Și întotdeauna mi-a plăcut muzica și mi-a plăcut să dansez. Ca nebuna de multe ori…. Așa că nu aveam cum să nu pun Clujul pe lista destinațiilor mele preferate. Pentru că multe festivaluri se întâmplă la Cluj și nu numai. Este un oraș în care te simți bine și oarecum diferit, este plin de viață, de eleganță și bună creștere.

L-am vizitat  când am fost la Untold. Trebuie să ajungi măcar o dată la festival dacă nu ai făcut-o deja. Pentru că toți suntem în goana după “experiențe” în ultima vreme, Untold este cu adevărat una. Muzica te electrizează, curentul trece prin mii de oameni care emană aceeași energie pozitivă, aceeași pasiune, același ritm dezlănțuit, fără frâne, fără bariere, doar libertate. Organizarea și securitatea sunt impecabile, festivalul este child friendly, activitățile sunt nenumărate și despre line-up nu mai vorbesc; toți artiștii pe care mi-am dorit să-i văd, reuniți în același loc. Nu are cum să nu te prindă. Eu și la 70 de de ani m-aș duce să mă odihnesc într-un hamac la Untold! Este ca un tatuaj permanent care odată făcut îți amintește mereu cine ești, în ce crezi, ce te definește, ce poți deveni, ce speri, ce visezi, ce iubești. Untold este ce vrei tu să fie: scânteia care aprinde o dragoste, un dans în ploaie, un răcnet de dor, o ieșire la restaurant, timp cu familia, adrenalină neașteptată, petrecere cu prietenii, o beție cruntă, cea mai tare muzică, un cadou pe care nu îl așteptai, o cupă cu înghețată, momentul tău VIP, cunoștințe noi, relaxare, senzații cu mai mulți D…

Experienta Untold

Am fost și la la Electric Castle și mi-a plăcut!

În Cluj respiri și sper să rămână așa având în vedere ce ritm frenetic are acest oraș. Pentru că este aproape de casa prietenilor noștri, am descoperit repede parcul de lângă Iulius Mall, care este un loc încântător, dotat cu boxe și muzică de relaxare, unde poți să te lungești pe iarbă, să te plimbi pe malul lacului sau să mănânci o înghețată artizanală. Nu trebuie să ratezi nici Grădina Botanică. În aprilie când am mers noi erau toate lalelele înflorite. Ce bucurie pentru ochi și ce spectacol al naturii se desfășoară pe deal în fiecare primăvară!

Gradina Botanica

La Untold am fost cu mașina, la nunta prietenilor cu avionul. Desigur că varianta cea mai bună este a doua, distanța dintre Bucureșți și Cluj o respiri în 40 de minute rapide, în timp ce cu mașina o călătorie poate dura și 9 ore. E drept că țară asta este verde și imposibil de frumoasă chiar și cu drumurile noastre păguboase, așa că răbdarea este recompensată de bucuria ochilor în cazul în care ai pierdut avionul! 🙂

Puțin în afară Clujului, la vreo 10 minute de mers cu mașina, este Dealul Feleacului. La înălțime cât să priveșți tot orașul, priveliștea este numai bună de imprimat în poze și postat pe Instagram! 🙂 Iar dacă asta nu e pe lista ta, atunci ia-ti grătarul și prietenii pentru că este locul perfect de petrecut o zi la iarbă verde!

Dealul Feleacului

La Turda am fost pentru salină și ne-a plăcut. Este extrem de organizată și accesibilă, adâncă și răcoroasă. Nu este foarte mare, dar oferă câteva opțiuni de a petrece timpul cu ingrediente perfecte: sănătate, locuri de joacă, târg de suveniruri, două niveluri dintre care unul unde te poți plimba cu bărcuța.

Salina Turda

Dacă ești în Cluj nu ai cum să ratezi Cetățuia. Am fost de fiecare dată acolo și am savurat priveliștea de la terasa Pergola.Nu rata nici centrul, făcut la pas, cu opriri la terase, la catedrală, la o vorba molcomă cu oamenii veseli și zâmbind cu toți dinții.

Cetatuia

Dacă ar fi să recomand două locuri mișto la care m-aș duce de fiecare dată fără rezerve aș spune Secret Garden și Samsara.

Secret Garden este o terasă ascunsă, în centru, pe strada unde sunt clădiri gemene, făcute în oglindă. Intrarea nu promite nimic spectaculos, însă odată ce ai pășit înăuntru îți dai seama că numele este ales perfect. Între ziduri înalte, cu umbră deasă, balansoare și mese cochete, atmosfera este cea care îți da starea bine. Mâncarea este comodă, de savurat în familie și servicul este bun.

Samsara Chillout Teahouse este un loc de poveste. O grădina ascunsă în spatele casei, puțin în deal, te invită la o shisha aromată, la o stare de liniște și de relaxare, cu un ceai personalizat sau o bere rece. Și dacă te descalți și îndrăznești să intri în casă, universul dinaintea ochilor se schimbă în funcție de camera pe care o alegi. Am stat vreo două ore, timp în care fetele s-au distrat prin încăperi tăvălindu-se pe jos.

Samsara

Baracca este un restaurant premiat și foarte vizibil în online care mi-a fost recomandat și mie așa că l-am pus pe lista mea.

Ce servicii turistice ascunde pădurea  Baciu am descoperit la Sun Garden Resort, un paradis pierdut cum spun chiar ei, unde găsești bucătărie fină, terenuri de golf, un SPA cu piscină interioară și exterioară și servicii de calitate. Însă libertatea de a te află în inima naturii, înconjurat de verde abundent și aer sățios, îți oferă starea necesară să plutești desupra tuturor piedicilor mentale  și te lasă să fii!

Ultimul pe lista, dar cu drag recomandat este lacul Gilău. Aflat la confluența dintre Someșul Rece și Someșul cald, s-a format în urma construirii hidrocentralei ca lac de acumulare și este unul dintre locurile principale de agrement ale Clujului. Cu multe restaurante, având ca obiectiv și pescuitul sportiv, zona este tot timpul vizitată, mai ales când vremea este caldă și natura defilează în cel mai bogat și luxuriant veșmânt.Tot la Gilău funcționează și una dintre cele mai importante păstrăvarii din țară. Noi l-am pus pe lista locurilor frumoase din țară noastră, România!

Lacul Gilau

Clujing este despre un altfel de oraș, la care te vei întoarce mereu cu gândul și cu pasul.

Mai multe poze gășiți în galeria de mai jos și fiindcă voi fi acolo în scurt timp aștept și alte recomandări!  Dacă v-a plăcut vă aștept și pe pagina mea de Facebook!

Cetatuia
Clujing
Salina Turda
Gradina Botanica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.