Liliac Lodge Batos

VIN!

A se înțelege…ce vrea fiecare!

Am zis să scot toate poveștile despre vin care trăiesc în mine!

Prima dată ne-am întâlnit la o vârstă foarte fragedă când tata ne dădea să bem câte un degetar ca să facem sânge! (Da, știu….parentingul modern o să mă amendeze).

Apoi, această legătură s-a cimentat de-a lungul vieții în iubiri și drame, tragedie și extaz, lacrimi de dor și pupile dilatate de plăcere, ploi trecătoare care au udat pământul vieții mele și la la care zâmbesc în colțul gurii. Nu, n-am fost un copil cuminte! Am fost un copil liber! Și vinul a fost mereu un prieten de nădejde!😂

Știm cu toții senzația de vagă euforie, viață mai colorată și frumoasă, râsul mai zgomotos, provocate toate de alcool. Bunica, istoria sau proverbele, nici nu mai știu care sau dacă toate, au consemnat că bețivii și copiii spun adevărul. Mai este și aia cu “dacă vrei să cunoști pe cineva, îmbată-l/o“.

Golden hour in Batos

Neurostiinta întărește toate cele de mai sus pentru că, învăluit în aburi cu grade, călărețul de pe mult prea tânărul neocortex cade și iese la iveală elefantul din noi, baza de animal! (Am învățat eu de curând la școală😇)Dacă totul pare mai viu, mai pasional, mai intens, este pentru că nu mai suntem raționali!😂

Și apoi, vorba e mai lungă, delicioasă și cu efecte neașteptate! Promisiuni, iubiri, trădări, dezvăluriri, bârfe, minciuni, adevăruri? Promiscuu, exagerat? E o golăneală de povești și întâmplări din care ai mereu ceva de învățat!

Yuhuu … efect antioxidant, nu glumă!

Atât de prezent în mai toate religiile lumii, vinul demistifică de mii de ani caracterul omului, jucând haina personalității sociabile și învingând timiditatea.

Povestea mea cu el continuă așa: două pahare s-au întâlnit; le făcuse cunoștință o sticlă de vin. S-au ciocnit în conversație, iar cuvintele s-au înmuiat și au devenit fluide. Au fost furtuni de vin roșu, senin de vin alb și apusuri rose. Conversația a rămas de atunci spumoasă și zâmbetul cu subînțeles!

Și de 13 ani serile mele au un meniu de cuvinte preferate: familie, iubit, cărți, vin, filme, sex, vacanțe, prieteni, vin!😍

Și am ajuns într-un final și la cramă! M-a invitat Liliac și, după toate cele povestite mai sus, cred că va imaginați încântarea!

De la partenerii de drum, BMW și Mini, am aflat niscaiva istorie și povești precum cea a lui Mary Quant care a dat naștere fenomenului minijupe, denumit astfel după dragostea ei pentru mașina Mini, nicidecum după ce credeam eu!! Am avut cu ei incă o dată confirmarea că țara asta văzută pe roți este o poveste verde ce se desfășoară pe retină ca pictura pe tablou din mâna unui artist.

Lechinta

Îmi place să ascult oamenii! Și popasul de la biserica fortificată Bunești m-a prins așa! Printre ultimii, ascultând un sas, dintre cei 4 rămăși în sat, cum vorbea despre istorie, scrisă în pereții răcoroși și în liniștea dimprejur! Este aproape ireal cum se simt și vorbesc anumite locuri! Te obligă la fascinație și reflecție!

Biserica Fortificata Bunesti

Am fost omeniți desigur și cu un ospăț autentic la iarbă verde, după care am plecat mai departe spre Târgu Mureș!

Ne-am cazat la Privo, unul dintre hotelurile frumoase și premiate ale României.

După desțelenirea de rigoare, am mers la pitorescul castel Haller, tot la braț cu vinul și mâncarea bună, căci așa se cultivă relațiile și voia bună, în sete arată adânc!

Castel Haller

A doua zi ne-am întărit legăturile cu pământul în drumurile la podgoriile Liliac din Lechința și Batoş. Procesul de vinificație, de la cules la îmbuteliat, soiurile de struguri, tradiția, istoria, degustarea, pairingul cu preparate culinare, au fost elegant povestite la fața locului de către Miron Radic, CEO Liliac, și oenologul Laurent Dubreuil.

Lechinta

Destinația finală a fost Liliac Lodge, un loc romantic unde merită să te refugiezi din când în când, în doi, intr-o poveste Once upon a time.

Liliac Lodge Batos

Pentru curcubeu, dans, sarcasm, Sparkling by Liliac și oameni, aș repeta experiența oricând!

La mult vin, Spectacular Liliac!

my Mini dream
Crama Liliac
Fata de la tara 2019
Degustare in proces
Romania Frumoasa cu BMW

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.