Disneyland Paris

0
430
Sleeping Beauty Castle Disneyland
Sleeping Beauty Castle Disneyland

Disneyland Paris este locul unde trăiești poveștile indiferent de vârstă.  Tot ce ți-ai imaginat citind, aici vei vedea și testa, gusta și simți, juca și atinge. Ca să spun că  Emoție e un cuvânt mic, trebuia să-mi vedeți bucuria ce s-a născut sub forma unei lacrimi care pur și simplu s-a rostogolit sclipind pe obraz. Așa am intrat în acest loc: cu lacrimi în ochi și bucurie în suflet. M-aș întoarce oricând și fără ezitare, nu m-aș plictisi vreodată chiar de-ar fi să fac același lucru. Chiar aș îndrăzni să spun că pentru mine că adult trăirea a fost mai adâncă, emoția  a întors cheia timpului teleportându-mă. Am ajuns din nou în Copilărie. Realitatea din fața ochilor răsfoia paginile miilor de povesti citite și imaginate în visele mele de copil. Și asta face Disneyland un loc magic, plin de bucurie, învăluit în zâmbete și chiote de fericire. Energia acestui loc este caldă și bună și dacă s-ar colora, sigur ar fi un curcubeu! Așa ar trebui să fie lumea!

Dar hai să vă spun!

Așa cum scriam într-o postare anterioară, ne-am cazat în Holiday Inn Marne La Vallee, locul ideal ca să te poți mișca între Paris și Disneyland foarte ușor. Hotelul este extrem de curat, cu micul dejun bogat și adaptat perfect pentru familii. Desigur însă că există nenumărate variante de unde puteți alege.

Dacă mergeți la Disneyland până pe 15 Martie, prețurile sunt mai scăzute și aglomerația la distracții mai mică, însă vremea trebuie să fie de partea voastră. Îți trebuie minim câteva zile să te distrezi în acest parc așa ca recomand abonament pentru mai multe zile.

Disneyland se dezvăluie la intrare printr-un orășel tipic american din secolul trecut, Main Street U.S.A., cu o primărie pe unde se face și accesul, stația de tren, Liberty Arcade pe o parte și Discovery Arcade de cealaltă parte. Și fiindcă din piața orășelului deja vezi în depărtare Castelul Frumoasei Adormite, noi nu am avut răbdare să zăbovim prea mult aici și am mers repede, cu harta în mână, spre ținuturile fermecate din zare.

În Adventureland descoperi lumea aventurierilor și a exploratorilor. Poți să fii Robinson, Aladdin, Indiana Jones sau pirat al marilor. Pentru noi „Pirații din Caraibe” au fost de departe distracția preferată!:)

Frontierland este tărâmul unde cucerești Vestul. Ne-a plăcut mult Phantom Manor, o casă bântuită, cu surprize la fiecare zbatere de gene sau Big Thunder Mountain unde călătorești cu o viteză amețitoare în interiorul unei mine de aur.

it's a small world cruise Disneyland
it’s a small world cruise Disneyland

Fantasyland este poate și cel mai popular ținut pentru că aici întâlnești magia marilor clasici Disney. N-am ratat nimic: Castelul Frumoasei Adormite, Albă ca Zăpada și Piticii, Pinocchio 🤥, Peter Pan, Mickey , Dumbo , Alice cu întortocheatul labirint și multe altele. Expresia de pe fața lui Cristi când eram în croaziera „it’s a small world” – neprețuită!!
😘

Mickey Mouse
Mickey Mouse

Discoveryland, cel de-al patrulea ținut, este tărâmul visurilor trecute și viitoare. Trebuie să încercați Star Tours, un simulator pentru o incursiune intergalactică în galaxia Star Wars, formidabilul roller-coaster Space Mountain: Mission 2 sau Autopia, locul unde conduci mașinile clasice ale anilor 50′.

Autopia Disneyland
Autopia Disneyland

Cel puțin o distracție din fiecare ținut poate fi accesată contra cost cu Fast Pass FP, un tichet care îți permite să eviți cozile fără să aștepți.

Și dacă vă duceți însoțiți de copii mai mari sau sunteți singuri, cu siguranță nu trebuie să ratați Walt Disney Studios Park. Aveți grijă ca abonamentul să includă accesul și în această zonă pentru că altfel pierdeți șansa de a vă întâlni cu adrenalina la cote maxime.

Împărțit și el în zone, o să găsiți aici Production Courtyard cu Backlot și Toon Studio cu Front Lot sau Toy Story Playland. Efecte speciale, minuni ale televiziunii și cinematografiei, personaje și povesti care prind viață, lumi gigantice sau studiouri de filmare, toate sunt surprinzătoare și de încercat.

Măcar o dată în viața mergi la Disneyland! Pentru că e magic!

❤Nu ratați parada personajelor și focul de artificii de la finalul serii! Îți râde sufletul cu adevărat, iar în ochii copiilor se oglindește bucurie pură!

Disneyland
Disneyland

Cât despre Paris, ce să zic! A fost și va rămâne prima dragoste!

Aștept cu drag comentariile și poveștile voastre!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.