În anul ce a trecut am fost plecată de acasă în jur de 45 de zile. Anul ăsta îmi doresc să păstrez acest număr sau să îl cresc. De ce? Pentru că e un foc în mine ce mă împinge să cunosc lumea asta, iubesc să călătoresc și mai nou, conform unui articol citit pe Conde Nast Traveler, vacanțele ajută relația de cuplu! Wow! Nu mă gândisem la asta, dar după ce am rumegat puțin informația, chiar cred că așa este!

Călătoriile sunt o sursă nesecată de amintiri și experiențe noi, petreci timp neîntrerupt în scenarii diferite de cel de acasă, te conectezi și comunici mai mult și mai bine și asta se răsfrânge și asupra calității vieții, te privești în ochi și de ce nu, faci sex și în alte momente ale zilei, nu numai noaptea după ce adorm copiii. O vacanță poate fi o piatră de temelie la rezistența unui cuplu sau un fulg menit să prăbușească zidul unei relații apuse pentru care speri în zadar. Că doar nu e totul roz în această călătorie de cursă lungă în doi!

Ce definește o vacanță? Mai mult romantism, spontaneitate și simțuri stimulate să cuprindă noutatea din locurile minunate, mâncarea savuroasă, oamenii, limba, cultura, peisaje stradale, muzica tradițională. Și tu absorbi și explorezi cu pasiune, te transformi în cineva nou, la fel ca locul în care te afli. Și iubitul este și el cineva nou, alături de care descoperi ce îți place, de la palmele și șoaptele care se potrivesc pe piele până la mirosul și lumina dintr-o îmbrățișare altfel, familiară și totuși nouă, ca prima picătură de rouă ce stinge setea pârjolitoare după noaptea fierbinte.

Călătoriile sunt despre înțelegerea lumii, ruperea barierelor și trezirea conștiinței, iar dacă o faci în doi, creșteți împreună. Fiecare destinație devine o parte din tine, din cine ești tu…

Ideal ar fi să împărtășiți în vacanțele voastre pasiunea pentru aceleași lucruri sau cel puțin să fiți dispuși să faceți unele dintre ele pur și simplu pentru a-i face celuilalt plăcere.

În cazul nostru este simplu! Dă-ne o bucată de plajă fie ea și pustie, aglomerația din metropole sau parcuri de distracție, mâncare bună, o barcă și o sticlă cu vin și este destul pentru a scrie povești. Singuri sau însoțiți de prieteni și familie! E chiar atât de simplu!!

Dacă mă vedeți veșnic îndrăgostită acum știți și de ce!

Voi unde și de ce plecați în vacanță? Căutați aventura sau relaxarea?

Imi fac planul pentru 2019 si niste sugestii m-ar ajuta!

🤗

2 COMENTARII

  1. Încă nu ne-am decis, dar vreau sa ajung in Franța pe valea Loirei si in Provence. Pentru Februarie -Martie visez la Tenerife sau Malaga, apoi in Aprilie -Mai vreau da merg prin Olanda si, un alt vis frumos, in țările nordice: Suedia, Norvegia .. bla..bla… Nu știu clar unde petrecem vacanța de vara, dar mai am timp de gândire 😉.

    • Foarte frumos. Tenerife este o alegere minunata pentru ca poti face plaja deca te duci in partea sudica a insulei. Amsterdam-ul il iubesc, iar Franta woah, ce sa zic, suna minunat. Nu pot sa iti doresc decat momente fericite aaturi de familia ta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.